Za─Źetek projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno.

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in bo trajal do oktobra 2020, ozave┼í─Źa razli─Źne kroge javnosti o pomenu in vlogi mednarodnega razvojnega sodelovanja, mednarodni humanitarni pomo─Źi ter globalnem u─Źenju. Hkrati ozave┼í─Źa o ciljih trajnostnega razvoja, opozarja na njihovo uresni─Źevanje in vlogo dr┼żave ter posameznika pri tem.

Cilj projekta je prek ozave┼í─Źanja javnosti, spodbujanja globalnega u─Źenja in usklajenega zagovorni┼ítva krepiti podporo mednarodnemu razvojnemu sodelovanju, mednarodni humanitarni pomo─Źi ter globalnem u─Źenju in pove─Źati prepoznavnost globalnih ciljev, ki so jih dr┼żave sveta, med njimi tudi Slovenija, sprejele septembra 2015.

Konzorcij, v katerega je zdru┼żenih 20 nevladnih organizacij, bo ozave┼í─Źevalne in zagovorni┼íke aktivnosti izvedel z inovativnimi pristopi (npr. sodelovanje v Tednu vse┼żivljenjskega u─Źenja in Tednu globalnega u─Źenja, priprava gradiv in Moodle e-delavnic za izobra┼żevalce, izvedba geolov aktivnosti)┬á┬á in na kreativen na─Źin (Instagram kampanja, blogi, Slogopis), vse z namenom naslavljanja novih krogov ljudi.

Na─Źrtujemo izvedbo ve─Ź kot 270 dogodkov po krajih v vseh statisti─Źnih regijah, od delavnic globalnega u─Źenja za mlade in izobra┼żevalce, do gostovanj na regionalnih radijskih in televizijskih postajah. Pripravili bomo ve─Ź kot 20 gradiv in stali┼í─Ź, s katerimi bomo naslavljali politi─Źne odlo─Źevalce. Izvajamo spletno ozave┼í─Źevalno kampanjo, kjer lahko pod klju─Źnikom #TrajnostnoLokalnoGlobalno spremljate objave, s katerimi ┼żelimo spodbuditi vsakega posameznika k ┬áaktivaciji pri pomembnih dru┼żbenih vpra┼íanjih. ┬áSvoje znanje z omenjenih podro─Źjih bodo lahko posamezniki preizkusili tudi spletnih kvizih, ali pa se podali v lov za geozakladom. Mese─Źno bomo objavljali razmi┼íljanja nevladnikov o aktualni problematiki in pripravljali novi─Źnik o globalnem u─Źenju za izobra┼żevalce. Zanje bomo izvedli tudi nacionalne konference o globalnem u─Źenju, motivacijske dneve in pripravili gradiva. Letno bomo izdali tudi ─Źasopis, ki bo povzemal dose┼żke in predstavil pozitivne zgodbe razvojnega sodelovanja. Pridru┼żite se nam lahko na enem od ┼ítevilnih dogodkih ÔÇôod delavnic globalnega u─Źenja, aktivnostih Tedna vse┼żivljenjskega u─Źenja in Tedna globalnega u─Źenja, do prireditev Skupaj za dosego globalnih ciljev. Vse informacije lahko prejmete tudi na posebnem info telefonu 040 204 464.

V konzorciju smo zdru┼żeni Dru┼ítvo Humanitas, Zavod Global, In┼ítitut za afri┼íke ┼ítudije, Zavod Voluntariat, Kulturno izobra┼żevalno dru┼ítvo PiNA, Mirovni in┼ítitut, Humanitarno dru┼ívo ADRA Slovenija, Umanotera, Dru┼ítvo Focus, Amnesty International Slovenije, Dru┼ítvo za zdru┼żene narode za Slovenijo, ─îlovekoljubno dru┼ítvo Up Jesenice, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Pravno informacijski center ÔÇô PIC, Zavod Povod, Slovenska karitas, Slovenska filantropija, Ekvilib in┼ítitut, Zavod Tri in platforma SLOGA.

Konzorcij se s ciljem ve─Źjega multiplikativnega u─Źinka aktivnosti povezuje tudi z dele┼żniki iz drugih podro─Źij, kot so Fakulteta za dru┼żbene vede UN v Ljubljani, Pedago┼íka fakulteta UN v Ljubljani, Statisti─Źni urad RS, Televizija Slovenija in drugimi.

Logo MRS

LOGO BARVNI RGB_belo ozadje_TRAJNOSTNO_LOKALNO_GLOBALNO