16. cilj trajnostnega razvoja in globalno u─Źenje

V mesecu avgustu 2017 v sklopu projekta Konzorcij NVO: Z globalnim u─Źenjem do globalnih ciljev! predstavljamo 16. cilj trajnostnega razvoja, ki se osredoto─Źa na mir, pravi─Źnosti in mo─Źne institucije. Pojasnjujemo, kako lahko globalno u─Źenje pripomore k uresni─Źevanju danih zavez dr┼żav – kako spodbujati miroljubne in odprte dru┼żbe za trajnostni razvoj, vsem omogo─Źiti dostop do pravnega varstva ter oblikovati u─Źinkovite, odgovorne in odprte ustanove na vseh ravneh.

V sklopu projekta bo vsak mesec do oktobra 2017 predstavljen en cilj trajnostnega razvoja v povezavi z globalnim u─Źenjem. Prispevek bo podrobneje predstavil vsebino posameznega cilja Agende 2030 za trajnostni razvoj in pojasnil, kako lahko globalno u─Źenje pripomore k njegovemu doseganju.

KONZORCIJ-NVO-Tematski-mesec-CTR-16-in-GU

tudi tiV projektu Konzorcij NVO: Z globalnim u─Źenjem do globalnih ciljev!, ki traja 17 mesecev (do oktobra 2017), in ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve, bomo organizacije med drugim izvedle delavnice globalnega u─Źenja za otroke in u─Źitelje, organizirale nacionalno konferenco in motivacijski dan za u─Źitelje, izdale promocijski letak in Priro─Źnik o ciljih trajnostnega razvoja v povezavi z globalnim u─Źenjem, izvajale bomo zagovorni┼íke aktivnosti, izdale tematsko ┼ítevilko Slogopisa o globalnem u─Źenju, mese─Źne novi─Źnike za u─Źitelje, izvedle Teden globalnega u─Źenja v novembru 2016 in spletno ozave┼í─Źevalno kampanjo.

V konzorciju NVO smo zdru┼żeni Humanitas, Zavod Global, In┼ítitut za afri┼íke ┼ítudije, Zavod Voluntariat, Kulturno izobra┼żevalno dru┼ítvo PINA, Mirovni in┼ítitut, Humanitarno dru┼ítvo ADRA Slovenija, Umanotera, Focus, Amnesty International Slovenije, Dru┼ítvo za Zdru┼żene narode za Slovenijo, ─îlovekoljubno dru┼ítvo Up Jesenice in platforma SLOGA.


logo-srsProjekt Konzorcij NVO: Z globalnim u─Źenjem do globalnih ciljev! Podpira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije, koordinira pa ga SLOGA, platforma za razvoj, globalno u─Źenje in humanitarno pomo─Ź.

Vsebina gradiv ne predstavlja uradnega stali┼í─Źa Vlade Republike Slovenije.